Recept

Op zoek naar een heerlijk cake recept gemaakt van chocolade en frambozen? Met een plak van deze cake heb je weer even een zomers gevoel! Het is een lekkere zoete cake met een zuur tintje door de framboos. Witte chocolade is altijd al mijn favo, dus dat maakt dit recept helemaal het einde!


Tussendoortje, Meal prep

8 porties

10 minuten bereidingstijd

30 min in de oven

120 kcal per portie

16g koolhydraten per portie

4g eiwitten per portie

4g vetten per portie

Havermout

100 gram


Banaan

140 gram


Ei

1 stuk

Ongezoete amandelmelk

100 ML

Diepvries frambozen

160 gram

Wit Framboos Cheesecake chocolade (AH Delicata)

60 gram

Bakpoeder

1 theelepel

Ovenschaaltje/cakeblik


Kom

Mixer

Keukenmachine/staafmixer

Bereidingswijze

Het is gelukkig een super easy recept! Je hebt deze lekkere cake dus binnen no-time voor je staan, klaar om aangevallen te worden! TOP toch?

Stap 1. Verwarm je oven voor op 180 graden

Stap 2. Doe de havermout en de banaan in een keukenmachine of mis het met een staafmixer

Stap 3. Wanneer dit een gladde massa is geworden kan je hier de rest van de ingrediënten bij gooien. De frambozen en de choco laat je nog even liggen

Stap 4. Mix het geheel met een mixer tot een mooi beslag

Stap 5. Hak de frambozen klein. Het is wel leuk om ze niet TE klein te hakken, zodat je de vorm terugziet in de cake. Hak vervolgens ook de witte chocolade in kleine blokjes. (dus geen schaafsel, echt blokjes)

Stap 6. Gooi de frambozen en de choco door het beslag heen en meng dit goed door elkaar. Houd 1/3e frambozen achter

Stap 7. Gooi het geheel in een met bakpapier beklede ovenschaal/cakeblik en top hem af met de overige frambozen

Stap 8. Zet het geheel voor ongeveer 30 minuten in de oven. Laat de cake even afkoelen voordat je er met een mes ingaat

ENJOY

PS. Wil je er een wat eiwitrijkere cake van maken? Voeg dan ook wat eiwitpoeder aan het beslag toe